קריאת שמע לפני ברכות השחר

שאלה:

אני אמא, ועד לא מזמן הייתי מתפללת רק ברכות השחר ועמידה. עכשיו כשיותר קל לי ב"ה, אני אומרת גם קריאת שמע עד "השם אלוקיכם אמת".
הרבה פעמים נוצר מצב שאין מי שיענה לי אמן על ברכות השחר, ואני מחכה לבעלי שיגיע כדי שיענה, אבל אז עלול לעבור זמן קריאת שמע. שאלתי – האם מותר לי לומר קריאת שמע לפני ברכות השחר ( אולי אם לפחות כבר אמרתי את ברכות התורה ) ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל חיוב שיהיה מישהו שיענה אמן על ברכות השחר, יש בכך הידור, אבל זו אינה חובה.

את יכולה לומר ברכות התורה ואחר כך קריאת שמע, אבל לא להתפלל שמונה עשרה לפני ברכות השחר, כיון שזה מכניס לספק לגבי ברכת אלוקי נשמה, שיש דעות שכבר יוצאים ידי חובה במחייה המתים.

שיתקבלו התפילות!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה. אני נוהגת לומר אלוקי נשמה מייד אחרי אשר יצר. ואח"כ ברכות התורה. אז במקרה זה מותר לי לומר (חוץ מקריאת שמע) שמונה עשרה? (ועדיין לא אמרתי את הנותן לשכוי בינה וכל שאר הברכות שאחרי).