פיצוי על מעיל משומש שנאבד בניקוי יבש

שאלה:

יש לי חנות לניקוי יבש. ללקוח אבד מעיל. המעיל נרכש לפני כ 5 שנים, ועלה 1000 ש"ח לטענת הלקוח. החברה נסגרה וכן החנויות של חברה זו. אין אפשרות להשיג כיום מעיל כזה. אנו טוענים שפיצוי של מעיל מלפני 5 שנים, הסכום אינו 100 אחוז, אלא שווי של מעיל משומש, ואנו מציעים לו שנקנה לו מעיל צמר דומה. מה הדין? האם עלינו לשלם לו 1000 ש"ח כפי שהמעיל עלה לו בזמנו? לחלופין אנו מציעים לפצות בסכום של 50% ואת ההפרש לתת בזיכוי בעבודה (ניקוי יבש, כביסה וכד'). מה אומר הרב?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מצד הלכה אינכם חייבים לשלם יותר מערך מעיל משומש. אני  מעריך שווי של מעיל משומש במשך 5 שנים, בכארבעים אחוז משוויו כחדש.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שפז ועיין עלון המשפט גליון 1.