סתימה במערכת הביוב, מי צריך לטפל בנזק – השוכר או המשכיר?

שאלה:

שלום
אנחנו שוכרים דירה שבחצר שלה נמצא הביוב של הבניין. מערכת הביוב בנויה בצורה בעייתית כך שלעיתים תכופות מערכת הביוב מוצפת החוצה בגלל השימוש במגבונים. זה גורם לנו לאי נעימות רבה. לבניין שלנו אין וועד בית מסודר ולוקח המון זמן, אם בכלל עד שמוצאים מהשכנים כסף לתיקון הנזק. השאלה היא מי אחראי לטפל בבעיה- לגבות כסף, לשלם, להזמין אינסטלטור וכ"ו- אנחנו, או בעל הבית?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם אתם לא משתמשים עם מגבונים, האחריות היא על בעל הדירה. אם אתם משתמשים עם מגבונים, האחריות היא עליכם.

מקורות:

בעיקרון נהוג שהמשכיר מתקן כל תיקון שצריך בעל מקצוע ושלא נגרם באשמת השוכר. ולכן אם השוכר אינו משתמש במגבונים, המשכיר חייב לתקן. כל שכן, תיקונים ברכוש המשותף שלפי התקנון המצוי, החיוב חל על הבעלים.