הפרשה מועטת לאחר כריתת רחם וחלק עליון של צוואר הרחם

שאלה:

עברתי כריתת רחם וחלק עליון של צוואר רחם.הרופא שיתח אותי היה חרדי ואמר שאם יהיו הפרשות הן לא מטמאות .בפועל היו לי לעיתים בניגוב אחרי שרותים.הפרשה קטנה חומה.מעבר הכל נקי.האם הדבר דורש טהרה.

תשובה:

שלום רב

אם כריתת הרחם היתה מלאה אין דם נדות כלל, ולכן בפעם הראשונה אחרי הנתוח אם יש חשש שיצא דם אין צורך בשבעה נקיים, אלא פשוט טובלת וזהו, ואחר כך אין יותר ענין של טהרה. אם הכריתה היא חלקית, כמובן יש ענין של נדות, בתיאור שלך בלאוט הכי אני מבין שלא מדובר בדם.

מקורות:

מנחת יצחק ח”א סי’ קכה.