הדלקת נר שבת קודם הדלקת השמש בחנוכה / תוספת אורה

שאלה:

המדליק נר חנוכה בערב שבת, האם צריך להתעכב ולהדליק את נר השמש בלבד רק, אחר הדלקת נרות שבת, כי מותר להשתמש לאורו ובני ספרד אין מברכים על ריבוי אורה..

תשובה:

שלום וברכה

אין צריך לחשוש לכך. הנדון הזה מאוד מעשי בזמנינו שיש חשמל בבית, שאמנם אנחנו מקפידים לכתחילה לכבות הכל לפני ההדלקה ולהדליק הכל לכבוד שבת כחלק מהדלקת הנרות, אבל מעיקר הדין אין לחשוש לכך, כיון שהאור לא הודלק לכבוד שבת, ויש מצוה להדליק נרות באופן מיוחד לכבוד שבת, ולכן מה שאמרו שאין מברכים על תוספת אורה מעיקר הדין הוא לגבי נרות שהודלקו כבר לכבוד שבת ועכשיו באים להוסיף עליהם, אבל לא באופן זה. וכאן אין ענין גם להחמיר לכתחילה, כיון שהנר הזה כמעט ואינו מאיר, ובודאי יש צורך בנרות השבת באופן משמעותי וזה לא נחשב תוספת אורה בלבד.

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בענין זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כשיש חשמל, לא פלוג רבנו, ולפעמים צריך אש, ולכן מוסיפים שמש,
    אבל בשבת, שאסור להשתמש לאור נרות, לכאורה נותר רק טעם הסוד,
    ולכאורה אצלינו הסוד הוא פנימיות הענין, כשיש ענין ע"פ פשט,
    ואם לא הצריכו שמש בשבת חנוכה כלל, האם יתחייבו רק ע"פ סוד?
    ( ובשל"ה הק' שרפים עומדים ממעל לו וכו' ובשבת י"ל שאין למלאכים אלא שש כנפיים)