ברכה על סופגנייה שנאפתה לאחר שהתבשלה

שאלה:

כשמכינים סופגניות גדולות (כמו בחנות) בד"כ הטיגון לא מספיק לחלק הפנימי של הבצק. הפתרון שלי: להשלים את הכנת הסופגנייה עם אפייה בתנור. מהי הברכה של סופגנייה כזו, שחלקה החיצוני מוכן על ידי טיגון לבד, וחלקה הפנימי דורש גם אפייה? אציין שזו אפייה קצרה שבפני עצמה לא הייתה מספיקה לחלק הפנימי לולא הטיגון שקדם לה.

תשובה:

שלום וברכה,
בשו"ע בסי' קסח סעי' יד מבואר, שבצק שהתבשל ואחר כך נאפה יש לו דין לחם לכל דבר, האפייה יש לה משמעות גם אחרי בישול, וכן פירשו דבריו בפרי מגדים שם א"א ס"ק לט וקיצור שו"ע סי' מח סעי' ו. זאת אגב בשונה מפת אפויה שהתבשלה שלא פוקע ממנה דין לחם. כמובן, חשוב לציין שכאשר הבצק מצד עצמו מתוק מאוד יש לו דין מזונות למרות אפייתו, הכל כפי הכללים במאפה.

חנוכה שמח.