תשובה על איסור גויה ועוד

שאלה:

שלום כבוד הרבנים החשובים השם ישמור אתכם רציתי בבקשה לשאול מה התיקון לבנאדם שנפל עם משכב זכר משכב נידה משכב גויה אשמח לתשובה על כול אחד ומה הכי מועיל לעולם הזה ולעולם הבא למירוק ומחיקת העוון לחלוטין אציין שייש לי חרטה וצער על המעשים שנעשו ואשמח לשמוע את דעתכם מבחינת דין תורה מה לעשות במצב הזה והאם העוון נמחל אחרי או יש עוד דברים לעשות בנוסף ובמידה ומדובר בצדקה לתת כנגד העוון אחרי הוודוי חרטה והקבלה לעתיד האם מומלץ להחזיק תורה בכסף או דווקא איפה שחטא שם ייתקן לדוגמא חטא במעשים כאלו מכוערים יתן לארגון שמטרתו לשמר מנפילות כאלו תודה רבה ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

ראשית צריכים לדעת שאין דבר העומד לפני התשובה. אבל מהי התשובה זו בעצם שאלתך. לפעמים הדבר הקל ביותר זה לתרום צדקה למטרה כזו או אחרת, או לאיזה אירגון שמטרתו זהה למטרות התשובה, ובכך אתה סבור שעשית תשובה כדבעי. אבל זה ממש לא מדוייק. כתב הרמב"ם בהלכות תשובה שעניין התשובה היא עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לחטא הזה לעולם. כלומר, אם תתן צדקה זה יפה מאד, אבל כאשר תתגבר על היצר שלך, שזה קושי הרבה יותר גדול מצדקה, תשים לו גבולות כדי שלא תגיע אפילו קרוב לאותו חטא, ובכך תוכיח שאתה יכול להכניע את היצר, אז ברור ש"יודע תעלומות" יוכל להעיד עליך שאתה לא תשוב לחטא הזה לעולם.