מקום הדלקת נרות חנוכה

שאלה:

שלום וחנוכה שמח
אני גר בבית פרטי והמקום בו פרסומי ניסא הכי גדול הוא בחצר אך שם אין פתח אלא שאני יכול להניח את החנוכיה מעל הגדר(גובה ד' אמות)
האם עדיף להניח את החנוכיה בחצר או בפתח ביתי שהוא מאחור ושם אין כל כך פרסומי ניסא

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בחצר פרטית שלך שמיועדת לתשמישים של דיור, המקום המתאים הוא בפתח החצר, ואין צורך בדלת או שער וצורת הפתח, פשוט תקבע את החנוכיה במקום ממנו יוצאים לרשות הרבים. אמנם אם מדובר בחצר אחורית שלא ממנה יוצאים לרשות הרבים, היא אינה מקום ההדלקה, ויש להדליק בפתח הבית אף שיש בו פחות פירסומי ניסא. ראה שו"ע סי' תרעא סעי' ה ומשנה ברורה שם.

חנוכה שמח.