מעשה שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,אמי לצערי לא שומרת שבת..משמכ שהיא משתמשת בפלאפון מטעינה אותו וכ'ו.
שאלתי היא אם מותר לי להנות מזה שאימי ארגנה דברים בפלאפון במוצאי שבת\ראשון..
למשל במקרה האחרון.מחר יש לנו (אני בת שירות)יום מיוחד לבנות שירות,ואימי דיברה עם מורה שאוכל להצטרף להסעה.הדיבור היה במוצש וראשון ..הרוב בראשון אחהצ…אך אני םוחדת שזה ניצול של חילול בשבת.האם מותר לי להשתמש בהסעה שאימי ארגנה לי או לא?זה יום מיוחד לבנות שירןת שאני אשמח ממש ללכת אליו.אך אני לא רוצה להיות קשורה בחילול שבת.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהטלפון ראוי לשימוש גם בלי ההטענה הזו אין כאן כל הנאה ממעשה שבת [גם מדובר בהנאה מאוד עקיפה], ואת יכולה להצטרף להסעה בלי שום חשש.