לתווך השקעה מסוכנת

שאלה:

, רקע : כיום יש מטבע חדש דיגיטלי בשם ביטקוין שערכו עולה מאוד על הזמן ומאוד מראה שווה לרכוש אותו ולהשקיע ולחכות שיעלה עוד . אך אנשי הכלכלה מזהירים שיש פה סיכון שערכו יפול ולכן חלקם ממליצים להשקיע בסכומים נמוכים . בשביל לרכוש את המטבע צריך ללמוד בדיוק איך זה עובד וללמוד לפני ואפילו להיעזר באיש מקצוע . האם אין שום בעיה הלכתית או אפילו לפנים משורת הדין בפתיחת עסק למסחר שעוזר לאנשים לרכוש את זה ולוקח עמלה מכך ?? אני שואל בגלל הסיכוי שיכול להיות שהם יפסידו ?

תשובה:

שבוע טוב,

בינתיים המטבע עולה, ולכן אנשים עכשיו אוהבים להשקיע. אך ברור לכל משקיע שיש אפשרות שהמטבעות האלו יפלו. כך הם השקעות, הימור של רווחים מול הפסדים.

מותר לשווק את ההשקעה, כשלא מסתירים שום מידע. האיסור מתחיל רק שיודעים שיש בעיה בהשקעה, ומנצלים תמימות של אזרחים. כאן זה לא שייך.

בהצלחה.