דואר אלקטרוני שהתקבל בשבת

שאלה:

שלום,

רציתי לשאול לגבי דואר אלקטרוני שמישהו שלח לי כשאצלם זה אולי לא בשבת (איני בטוח) והוא יהודי, אבל אני קיבלתי אותו בשבת , דהיינו אתמול בלילה (יום שישי) בשעה 11:16 דקות. האם נחשב שגרמתי לו לחלל שבת בגללי או לא? מדובר שמשהו שהזמנתי ממנו ביום ראשון ! ורק ביום שישי הוא קיבל, והמכתב שקיבלתי ממנו אתמול בלילה וקראתי הערב, הוא כותב שהוא קיבלת את המוצר בשביל לשלוח לי.
האם מדובר באיזשהו חילול שבת שגרמתי לו לעשות, ומה הדין לגבי המכתב ומה הדין לגבי רכישת המוצר?

תזכו למצוות וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהזמנת ביום ראשון, גם אם הוא בחר לעשות זאת בשבת אין לכך כל קשר אליך. אין כאן הנאה ממעשה שבת, וגם אם היה בזה הנאה, לאחר שעובר הזמן של בכדי שיעשו שזה שניות ספורות במקרה הנוכחי, מותר ליהנות. אתה יכול לקבל את המוצר שישלח, ואין כל בעיה מבחינתך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא לא בחר לעשות בשבת, הוא פשוט קיבל ביום שישי אצלו את המוצר כדי לשלוח לי ביום שני. השאלה שלי: פשוט הוא יהודי, האם זה בסדר? וב', הדואר שהוא שלח לי, אני קיבלתי אותו בשבת, אבל אצלו היה כמעט שבת. מה ההלכה אומרת?

    תודה רבה.