ספק אם התפלל שמונה עשרה, האם אומרים ספק ברכות להקל?

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת האם אומרים סב"ל בתפילה ואם לא מה שונה מברכות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הספק שלך הוא על ברכה מסוימת בשמונה עשרה, בודאי שייך דין סב"ל, אלא שכאן אתה בבעיה, כי מה שתעשה הוא ספק ברכות ראה כאן בהרחבה.

אבל אם אדם מסופק בכלל אם התפלל לא אומרים ספק ברכות להקל כיון שמותר להתפלל תפילת נדבה ואין חשש ברכה לבטלה, ראה משנה ברורה בסי' קז וביאור הלכה שם בהרחבה.

שבת שלום