הדלקת שתי חנוכיות כדי להרבות בפירסום הנס

שאלה:

שלום: אני גר בקומה שניה מדדתי מאדן החלון את הגובה וזה מעט יותר מ20 אמה. אבל מחלון זה, יש המון פירסומי ניסא. יש לי חלון אחורי פחות מ20 אמה והרבה פחות פרסומי ניסא. ברור שצריך לברך בחלון האחורי השאלה אם מותר להדליק גם בקידמי?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מדוע אתה חושב שיש יותר פירסומי ניסא בחלון הקדמי, הרי חז"ל אומרים שאנשים לא ירימו את הראש להסתכל על החנוכיה שלך… אמנם הרבה אנשים הולכים ברחוב אבל פירסום הנס לא יהיה בזה… ומכל מקום לא נראה שיש בזה חשש בל תוסיף, בפרט אם יש לך עוד אנשי בית, שהרי לדעת רבים מהראשונים כל בני הבית מדליקים, וכן אתה מכוין שלא לשם מצוה, וכן מצינו שמדליקים שתי חנוכיות מפני החשד [אף שאינה ראיה ברורה, ראה בכל בו שההדלקה מפני החשד היא חלק מהתקנה] אבל שוב גם אין בכך ענין, ומטעם נוסף, ברגע שקיימת כבר את המצוה, זה לא נר של מצוה..

שבת שלום.