הדלקת נרות חנוכה מפלג המנחה

שאלה:

שלום הרב!
אני מקיים בבית שלי הדלקת נרות לתלמידים שרחוקים מהדת. שאלתי אותם האם יכולים להגיע סמוך לחצי שעה מצאת הכוכבים הם אמרו שהם לא יכולים יוכלו להגיע אחרי שעה + .
מה כדאי לי לעשות? הרי מצד אחד לפי הרמבם אני מברך ברכה לבטלה מצד שני יש עניין של קירוב. מה עלי לעשות? (האם להדליק פעמיים זה שייך? כמובן בלי שם השם בפעם השנייה). אשמח לכל האופציות.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

להלכה אפשר בשעת הדחק להקדים את ההדלקה מפלג המנחה, רק תשים מספיק שמן שידלק עד חצי שעה אחרי צאת הכוכבים, זה לכל הדעות צריך. אתה יכול להדליק שוב אחר כך ללא ברכה.

בהצלחה רבה ושבת שלום.

מקורות:

ראה שו"ע וביאור הלכה תחילת סי' תרעב.