כניסה לדירה חדשה בשנת אבל

שאלה:

שלום, רכשתי דירה חדשה ואני בשנת אבל על אבי האם מותר להיכנס לדירה ואם לא האם מותר להכין את האכלוס קניית אכלוס דירה כיסא שולחן מקרר..??

תשובה:

שלום וברכה

מנהג הוא שלא נכנסים לדירה חדשה בשנה זו, אלא אם כן יש בכך צורך גדול כמו נזק כספי משמעותי, של שכר דירה וכדומה, משום שנוהגים לברך באותה שעה שהחיינו [על בגד חדש וכיוצא בזה, ומכוונים לפטור גם את בית], דבר שנוהגים להמנע ממנו בשנת אבל.

מותר להכניס את כל החפצים לדירה.

בשורות טובות וישוב טוב!

מקורות:

ראה קיצור הלכות אבלות נשמת ישראל פרק כו שמעיקר הדין מותר, אולם מנהג ישראל דין הוא, וראוי שלא להכנס לדירה חדשה בשנת אבל, וע”ע שו”ת אשר לשלמה יו”ד סי’ ד.