תווך דירות לאנשים שאינם שומרי תורו"מ

שאלה:

שלום עליכם,
שואל, האם מותר למתווך נדל"ן העוסק בהשכרה וגם במכירה של דירות לתת מענה\שירות , לזוגות לא נשואים, או זוגות חד מיניים שמבקשים לשכור\לרכוש את הנכס דרכו?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הפוסקים התירו להשכיר דירה לעוברי עברה, ואין בזה איסור מסייע או לפני עיוור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ת ציץ אליעזר חלק יט סימן לג שהאריך בנושא, והתיר לרופא שמרדים להמשיך בעבודתו, למרות שפעמים שההרדמה הינה לצורך הפלה או לקבוע שמת גזע המוח ויוכלו לנתח את המת ולהוציא את ליבו – דבר שאסור ע"פ ההלכה. ועיין עוד בהרחבה בשו"ת יביע אומר או"ח ח"ב סימן טו שהאריך לגבי משכיר משרד למחללי שבת ויעבדו בו בשבת.