שמיטת חובת תשלומי נזק

שאלה:

שלום וברכה.
אדם שהזיק ממון חברו ונתחייב בתשלומין, האם שמיטת חובות בשביעית משמטת אף חוב זה?

תשובה:

שלום וברכה,

נחלקו הפוסקים האם חוב נזיקין משמט השביעית. ויש להקל ששיטות שלא משמט.

הדין הנ"ל דוקא אם לא הפכו את חוב הנזק להלוואה, אבל אם הפכו את חוב הנזק להלוואה, לכו"ע שמיטה משמטת.

כיצד החוב נהפך להלוואה? יש סוברים שאם קבעו שיפרע לו קודם השמיטה נחשב שנעשה החוב להלוואה. ויש סוברים שאם עשה חישוב כמה חוב הנזק, כדי לגבות נחשב הלוואה, ושמיטה משמטת.

בהצלחה.

מקורות:

ערוך השולחן חו"מ סימן סז סעיף ח. אגרות חו"מ חלק ב סימן יד. שו"ע הרב, ועוד פוסקים סוברים שאין משמט חוב של נזיקין.

זקיפה במלווה, ראה שו"ע חו"מ סימן סז סעיף יד.

וראה עוד בהרחבה עלון המשפט גליון 14 פסקי דינים סעיף 8-9.