מוקצה בכלים חד פעמיים המיועדים לסחורה

שאלה:

שלום לכבוד הרב המקדיש מזמנו לעם ישראל
מנהג ישראל שאם נולד ילד סמוך לשבת הולכים בליל שבת לחנות וקונים מכל טוב ותמהני מדוע הכלים חד פעמיים לא מוקצה מחמת חסרון כיס

תשובה:

הרעיון של כלים המיועדים לסחורה הוא שאדם מקפיד שלא להשתמש כדי שלא יפגמו, השימוש החד פעמי שבהם לא שווה את הנזק שעתה לא ניתן למוכרם. כאן זה בדיוק הפוך, גם בעל החנות אם היה צריך צלחות היה לוקח, אין לו בזה שום הפסד, הם מעצם מהותם מיועדים לשימוש חד פעמי.