ברכת הרואה על נרות בית הכנסת – המשך

שאלה:

מי שאין לו בית ואין מדליקים עליו בביתו (כגון מי שבאמצע נסיעה וכדו'), והוא מדליק הנרות בבית כנסת (עם ברכות) במעריב, האם ראוי לו שיכוון לצאת בבברכתו (על ההדלקה) גם ברכת הרואה, או אולי יש לו לכוון שלא לצאת בזה כדי שיוכל לברך ברכת הרואה על מנורה אחרת? מצד אחד אין להרבות בברכות, אבל מצד שני יש דעות אם אפשר לברך על בהנרות בבית כנסת.

תשובה:

כיון שיש דעות שלא יוצאים ידי חובה בנרות בית הכנסת ודאי עדיף לו לכתחילה לברך על נרות אחרים. כפי שכתבתי לך אתמול הוא לא צריך לכוין שלא לצאת, אם אין לו כוונה לצאת ולמשמיע להוציא, זה מספיק.

ערב טוב.