מדוע יעקב אבינו נשא שתי נשים?

שאלה:

שלום רב,
בפרשת וישלח יעקב אומר – עם לבן גרתי –
בפירוש כתוב " גרתי " תרי"ג מצוות יעקב שמר ואסור בעריות
הרי יעקב נשא את רחל ולאה.
תודה מראש
משה

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה ששואלים הראשונים אם האבות שמרו תרי"ג מצוות, א"כ כיצד נשא יעקב את אחות אשתו? הרמב"ן כתב שהאבות שמרו על תרי"ג מצוות רק בהיותם בארץ ישראל. לכן כל עוד היה בחו"ל היה מותר לו לשאת שתי נשים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הרבי מליובאביטש כתב שהם היו שומרים את המצוות אך לא מדין חיוב, לכן יעקב לא רצה להדר במה שלא היה מחוייב בו אם ייגרם בכך פגיעה בלאה או ברחל, אשר אם היה נושא רק אחת מהן השנייה היתה נפגעת

  2. אכן. אבל גם מצוות התלויות בארץ הוא לא קיים, וגם לא גיטין וייבום ועוד הרבה. כלומר, הכוונה היא שהוא עמד במשימה ככפוף לבורא עולם ולקיום מצוותיו למרות שגם עם לבן. וכמובן כל מצווה או בכללות לפי הכללים שלה.