כבוד לנשמה שהלכה לעולם הבא

שאלה:

שלום רב, ברצוני לברר מספר נושאים:
1. הסבתא שלי ז״ל הלכה לעולם הבא ביום שבת במצב שינה בגיל 88. היא הייתה בריאה לחלוטין עם ראש צלול וזיכרון במצב טוב. קברנו אותה ביום ראשון בצהריים, בערב הגיעו לאזכרה שלה 88 אנשים. מה זה אומר לגבי הנשמה שלה?
2. בחמש שנים האחרונות שכרנו לה דירה ומטפלת 24 שעות צמודה אליה, כוון שאבא שלי (הבן היחיד של סבתא שלי) גר בחו״ל. לפי הטענה של אבא, אנחנו חייבים לשמור את כל הרהיטים, כלים, תכולה של הדירה וחפצים של סבתא שנה שלמה עד שנוכל למסור אותם לנזקקים. האם הטענה של אבא נכונה לפי ההלכה? איך אנחנו צריכים לפעול כדי לכבד את הנשמה של סבתא?

תשובה:

שלום וברכה

זכות גדולה היא לצאת מהעולם בראש צלול וללא קשיים ומחלות קשות חלילה. הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות לעילוי נשמתה, הוא למצוא מי שילמד משניות לזכרה, להקפיד על אמירת הקדיש, ולהתחזק במצוות, קבלות טובות וכדומה לעילוי נשמתה. כל מצוה ומעשה טוב שהצאצאים עושים בעולם הזה זכות גדולה היא לה לעולם הבא.

אין כל מניעה לפרק את הבית ולעשות כל מה שרוצים ברכוש שהשאירה.

בשורות טובות.