צמיד זיהוי רפואי – המשך

שאלה:

שלום לרבנים 1האם המצווה לענג את השבת או להיתענג בשבת ואם מצווה לענג השבת איך עושים זאת 2 האם צמיד פלסטי של ביה"ח ראיתי שמחלוקת עם מותר חשבתי שזה אסור כמו שאסור בשבת לסגור את הטיטולים ולזרוק לאשפה כיון שזה הדבקה לעולם ה"ה הצמיד פלסטי אם כן למה מותר ועוד מה ההוא אמינא שיש בזה תופר מדרבנן? תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה לענג את השבת, ודאי הכוונה להתענג בשבת, התענוג הזה של האדם הוא כבוד השבת.

בנוגע לצמיד פלסטיק כמו שציינתי אתמול בתשובתי אליך, סבר השש"כ שכיון שאינו בהדבקה או קשירה אין כאן מלאכת תופר, החיבור הזה אינו צורת המלאכה הרגילה, יש כאן פשוט מעצור שלא מאפשר לו לחזור, כמו אזיקון. אמנם יש רבים שמחמירים באזיקונים בשבת, ולדבריהם גם בצמיד זה יש להחמיר. שונה מכך הטיטולים שיש בהם הדבקה ממש.