לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עבודה בשבת

שאלה:

שלום, יש לי ידיד שזקוק לעזרה.
הוא בן 21, חילוני יחסית אך מאמין. עלה בדעתו רצון לעשות ניתוח כלשהו(לא עניין של חיים או מוות, וגם לא ניתוח אסור) והניתוח עולה המון כסף.

מיום ראשון עד חמישי הוא משרת בצבא מהבוקר עד הערב לכן אין לו פנאי לעבוד, אז הוא עובד רק בסופ"שים, כולל שבתות, (בשבת עושים הכי הרבה כסף לטענתו)
דיברנו על זה וסיפרתי לו שידוע לי שבכסף של שבת אין ברכה. הוא אמר שאין לו באמת ברירה אבל לאחר מחשבה ובירור הוא שאל אותי מה אפשר לעשות ? הוא מפחד שבגלל שהכסף לא מבורך הניתוח לא יצליח או יכשל חלילה.
ניסיתי להסביר לפי האמונה שלי שאם הוא יפסיק ה' יעריך את זה והכסף יבוא ממקום יותר טוב .
הוא שואל האם כדאי לו להפסיק? מה לעשות עם הכסף שצבר עד עכשיו? האם אפשרי להשתמש בו לצורך הניתוח ?
האם הוא יכול לקחת על עצמו משהו שיכפר על העבודה בשבת ויתן לו ברכה בכסף ? (הוא לא שומר שבת)
אשמח למענה, תודה על זמנכם :)

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לציין מה הוא עובד בשבת. יש דברים שניתן לעשות בשבת, כמו מלצרות [כאשר הוא מקבל שכר גם על יום שישי או מוצאי שבת, וכאשר שמירת השבת נשמרת ואין חשש בישול וכדומה], עבודה שכרוכה בחילול שבת או במקח וממכר בודאי אסורה. חשוב להסביר לו שהברכה הכי טובה היא שמירת השבת עצמה, ללמוד את דיניה ולקיימם וזה יביא לו רק טוב בכל הענינים! כסף שבא לו מחילול שבת ודאי אין בו ברכה.

בשורות טובות ובהצלחה רבה!