נסיעה לחו"ל באבלות – המשך

שאלה:

אני בשנת אבלות, מתוכנן לי מסע לקברות צדיקים באוקריינה עם משפחת נגנים שמנהלים את המסע. בכל ציון יהיו ניגונים בכלים מוסיקליים וכך גם בערבים ובמוצ"ש. הכל בקדושה כמובן. האם אני יכול לצאת למסע ? המסע תוכנן לפני שאירעה האבלות (פטירת אימי) וכעת צריך להחליט אם כן או לא לפי תשובתכם.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

המוזיקה אסורה בשנת אבל, בודאי אין מקום לנסוע לנסיעה כזו [אני מבין שאתה לא מתפרנס מזה אלא אתה אחד הנוסעים. אם פרנסתך מכך שאל שוב].