כיסוי ראש לגוי בבית כנסת / הנחת תפילין לזקן על ידי גוי

שאלה:

בוקר טוב

גוי שעוזר ליהודי קשיש להניח תפילין בבית כנסת, האם צריך לשים כיפה כשנכנס לבית כנסת או לא?
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

גוי אינו צריך לכסות את הראש בבית הכנסת.

לגבי עצם הנחת התפילין על ידי גוי נחלקו הדעות: ראה הגה' מימוניות ציצית פ"א ה"ט שמסתפק בזה, ולדינא הכריעו בשו"ת קנין תורה ח"ב סי' קכ מנחת שלמה ח"ב סי' ד באר משה ח"ד סי' ו ועוד אחרונים להקל, כי העיקר שיהיו מונחים עליו ואין מצוה בעצם הקשירה, אולם בפתחי תשובה סי' לט מסתפק בזה, ובחיי הלוי ח"ב סי' א מחמיר וכן דעת עוד אחרונים, לכן אם אפשר עדיף שההידוק הראשון עצמו יעשה על ידי יהודי, ואם אי אפשר יש לסמוך ולהקל בשיטות הנ"ל.

מקורות:

לגבי המצאות גוי בבית הכנסת בשעת ברכת כהנים ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך להנחת תפילין ע"י גוי, האם רצוי להמתין עם ההנחה ע"י הגוי, באם אולי יזדמן אח"הצ יהודי שיניח התפילין ?