טלטול חנוכיה בשבת

שאלה:

שלום לרבנים טענתי שמותר לטלטל חנוכיה שכבו נרותיה על השולחן למקום אחר גם בלי שום תנאי כיון שחנוכיה זה מוקצה מחמת איסור שלצורך גופו מקומו מותר האם נכון? תודה רבה

תשובה:

הסיבה שהצריכו לזה תנאי, היא משום שבשונה מכל כלי שמלאכתו לאיסור, כאן בין השמשות היא היתה אסורה בטלטול לגמרי כיון שהיו בה נרות דלוקים והיה בזה איסור של שלהבת, וראה עוד כאן ובתגובות שיטות הפוסקים בענין זה.