לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הדלקת חנוכיה בחו"ל בבנין של גויים / בן ישיבה שלא מדליקים עליו בביתו

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

יש לי מספר שאלות לעניין חנוכה:
1) אנו גרים בבניין של גויים (קומה 2) היכן עלינו למקם את החנוכיה? מה לכתחילה ומה בדיעבד?
2) אם אני צריך למקם אותה מול המזוזה -הכוונה לשים את החנוכיה מחוץ לדלת הבית או בפנים בפתח הבית? האם צריך להגביה אותה ואם כן בכמה טפחים?
3)מה הדין של תלמיד ישיבה שנמצא בפנימייה שההורים לא נמצאים בבית בחנוכה? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים? או שיש הבדל רק אם ההורים נמצאים בבית שעל האשכנזי להדליק?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. כיון שאתם גרים למטה מעשרים אמה תוכל להדליק בחלון הבית, זה בודאי יהיה הרבה יותר נוח מבחינת השכנים ומצויין על פי הלכה.
  2. אם לא מדליקים עליו בביתו לכל הדעות עליו להדליק בברכה היכן שהוא נמצא ואינו נגרר אחר הוריו המתארחים במקום אחר. אין הבדל בענין זה בין אשכנזים לספרדים. בהצלחב רבה וערב טוב!