שקר בין שכנים

שאלה:

שלום וברכה
יש לנו שכנים שלווים מאיתנו הרבה מוצרים וכמעט אף פעם לא מחזירים. (מעט מאוד פעמים החזירו, בחלקם לאחר בקשה מפורשת) לאחרונה כשהם מבקשים ללוות בקבוק שמן,שקית חלב או קילו סוכר ( לשם הדוגמא) אני אומרת שאין לנו, אבל כן נותנת חצי כוס או כוס לשימוש מיידי – משהו שאני מוכנה לתת במתנה ומוחלת עליו. האם זה שקר?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שמותר, אין לך כל חיוב להפסיד מכספך כדי לפרנס אותה, וכדי שלא לומר לה זאת ישר ובפנים, מותר לשקר, כיון שמותר לשנות מפני השלום.

יום נעים