צ'קים בתשלומים שלא נפרעו האם מותר לגבות את כולם בפעם אחת?

שאלה:

בעל הדירה שלי לא הפקיד 3 צ'קים אחרונים של התשלום שלי, לא שמתי לב לזה ולכן לא עשיתי חשבון של להשאיר כסף בבנק עבור השכירות, עכשיו הוא מבקש שאשלם את הכל בפעם אחת, דבר שממש ממש כמעט בלתי אפשרי לי אלא אם אקח הלוואה, רציתי לדעת מה ההלכה לגבי מצב כזה? ברור שאני חייבת לו כסף וחייבת לשלם לו על החודשים האלה אבל
האם אני מחויבת לשלם לו מידית את כל ה3 חודשים או שזו בעיה שלו שלא הפקיד ועליו להמשיך להקחת את התשלום באופן חודשים (כלומר להמשיך להפקיד את הצ'קים אחד אחד כל חודש כך שבסוף השכירות עדיין ישארו ה 3 צ'קים שיפקיד כל חודש. אודה לכם לתשובה הלכתית בנושא.

תשובה:

שלום רב,

אי גביית השקים אינו מהווה הרווחת זמן החוב (שאז היה מקום לשאלה) ואת חייבת לשלם על שלושת התשלומים האלה מיד והמשכיר יכול להפקיד את השקים

אבל אם השקים יחזרו ואין לך איך לשלם, יתכן שאת חייבת ללוות במקרה הזה שברור שיהיה בידך לפרוע בתשלומים ראה שער משפט (צ"ז ג).