לקרא "הנרת הללו" לאור המנורה?

שאלה:

מהו לקרא "הנרת הללו" לאור הנר של המנורה? האם יש לאסור ליהנות מאור הנר אפילו בכה"ג שאמירת "הנרת הללו" הוי "לצורך ההדלקה"?

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה צד להקל בזה. ומכל מקום יש שמש ובטח גם חשמל ובזה הכל בסדר.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לציין מש"כ ברכ"י (סי' תרע"ג ס"ק ה') שלחפש הלכה שהוא לצורך הנרות, מותר לאור הנרות. ועדיין יל"ע אם קי"ל כן, ועוד האם זה ראיה לנידון דידן, שהרי אמירת הנרות הללו אינו צורך כ"כ (משא"כ הלכה שקשור להדלקת הנרות), וצ"ע. מה דעתך בזה?