כל פניות שלך יהיו לימין

שאלה:

כשפונה לצד הדלת של בית הכנסת ב"בואי שלום" בליל שבת, הרם ראוי לפנות לצד ימין, וכמצינו לענין כהנים בסי' קכ"ח סעיף י"ז? אולי גם צריכים לפמות לצד ימין כשחוזרים אחרי "בואי שלום" כדי לומר "מזמור שיר"?

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי משהו ברור על בואי בשלום, אבל באופן כללי במצוות אכן קיים כלל זה, כמובא בלבוש ועוד בסי' תרעו לענין נר חנוכה, שמתחילים בשמאל כדי לפנות לימין על פי המימרא הנ"ל. וכן כתב הלבוש בסי' תרנא סעי' יא לענין סדר הנענועים של הלולב. ומבואר שלמד שאין זו הלכה מיוחד בעבודת הכהנים במזבח אלא הלכה כללית בסדר קיום המצוות.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש דיון ארוך לגבי הטיית הפרוכת בבית הכנסת מצד ימין לשמאל או משמאל לימין. עכ"פ רואים שהדין הזה שייך לא רק במצוות. ויקטור בוחניק רחובות.