זימון – האם אחד רשאי לזמן כשהרוב אוכלים

שאלה:

שלום וברכה,
בעניין זימון – אם יושבים לאכול 3 או יותר ביחד, ואחד מהאנשים רוצה ללכת, האם רשאי לזמן כשהוא יברך ברכת המזון לבד או שחייב שיהיה רוב שיברכו ישר אחרי הזימון?

כלומר – האם הוא יכול לזמן כשהשאר עדיין אוכלים או שחייב שעוד מישהו יברך איתו כדי שיהיו רוב?

תשובה:

שלום וברכה

אותו אדם שגמר לאכול יכול לזמן והם יפסיקו מלאכול וימתינו עד שיאמר הזן את הכל, אלא שהוא אינו יכול להכריח אותם להפסיק ולענות, ובענין זה הולכים אחר הרוב, כלומר שנים גוררים את האחד אבל האחד אינו גורר את השנים. אבל שוב, אם יסכימו יוכל לזמן, אלא שיש הידור לברך יחד.

מקורות:

שו"ע סי' ר סעי' א.