גוי שימלא מכונה לממכר משקאות בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
אדם שיש לו מכונות לממכר משקאות הנמצאים באיזור של גויים והמכונות משרתים את הגויים גם בשבת, ויש לו עובד גוי שתפקידו לבדוק כמה פעמים ביום אם נגמר המשקאות והוא צריך למלאות האם היהודי הבעל הבית צריך למונעו מלמלאות בשבת או שכיון שהיהודי לא ציווה אותו אין שום איסור בדבר

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא עובד בקבלנות, וניתן לבדוק לפני השבת ובמוצאי שבת בלבד, והוא בוחר לעשות זאת בשבת עצמה אין בעיה, אבל אם הוא עובד לפי שעות, או לחילופין צריך לבדוק כמה פעמים ביום, זו אכן בעיה, שהרי הוא עושה מלאכה בשבת עבור הישראל.