בנדרים הלך אחר לשון בני אדם – המשך

שאלה:

שלום וברכה, לפני זמן מה שאלתי את האתר את השאלה הבאה:
באיזה מצבים אני צריך/משתמש את הכלל "ספק נדרים להחמיר" ?
והשאלה הכללית הזאת:
לפי איזה דרך אני מפרש את הנדר שלי ?
השאלה נשאלה פה:

נדרים אחרי מחשבת בלב או המשתמע מדיבורו?

לא עניתם כל כך על השאלה הראשונה, אבל על השנייה עניתם – אמרתם שמפרשים את זה "כמו בני אדם" ולא בצורה למדנית כמו שלומדים תלמוד.
השאלה שלי היא – איך אני בדיוק מגדיר את הרעיון "לפרש כמו בני אדם" ?
אני יביא דוגמא להבהיר את כוונתי: נניח ואני נודר נדר, שפרופסור מוסמך ללשון העברית מעיין בו היטב וקובע שהמשמעות של הנדר הוא א', בעוד רוב בני האדם שלא מבינים כמוהו יגידו שמשמעות היא ב' – מי קובע ?
דוגמא נוספת: נניח ואני נודר נדר, ואנשים מתרבות מסוימת אשר מסתכלים על משפט בדרך מסוימת מפרשים אותו בדרך א', ואילו אנשים מתרבות אחרת מפרשים אותו בדרך ב', איזה פירוש קובע ?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא המרכזי הוא כיצד אנשים ששמעו אותך [עם כל מה שכרוך בכך, התרבות שלך, המקצוע שלך, המנגינה בה הדברים נאמרו] כיצד הם מבינים את דבריך, בהתאם לסיפור המסויים שלך.