אין מעבירין על המצוות בנרות חנוכה

שאלה:

מי שעבר על מה שכתב משנ"ב (סי' תרע"א ס"ק י"א) שיש להרחיק עצמו לצד שמאל בעת ההדלקה כדי שלא יצטרך להעביר על המצוות, וידו כבר אצל הנר הימיני (והוא נוהג להתחיל להדליק מנר השמאלי כדעת המחבר), יל"ע מה יש לו לעשות, האם צריך להדליק נר זה (וכדמצינו כעי"ז במשנ"ב סי' כ"ה ס"ק ה'). ואולי אחרי שהכא מיירי באין מעבירין על דרבנן הוי קיל יותר, והוא יכול לעבור על הנר שהוא עומד אצלו עכשיו (ולפ"ז מדויק לשון המשנ"ב "שלא יצטרך להעביר על המצות", ודוק), וצ"ע. מה הדין בכה"ג?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שדייקת נכון את לשון המשנה ברורה [אגב בסי' תרעו, לא תרעא], שמי שנוהג להדליק קודם את השמאלי רשאי לעשות זאת בדיעבד גם אם לא עמד רחוק, ולא נתן עצה זו אלא כדי ליישב את קושית הט"ז שם כפי שציין בדבריו.