יארצייט סמוכים לשני ההורים

שאלה:

1. הורים שנפטרו באותו חודש (בשנים שונות) – האב ב-ד' בחודש והאם ב-כ"ד בחודש.
האם באופן קבוע יכולה משפחתם לעלות פעם אחת על הקבר באותו חודש – ולבחור
זאת ביום הזיכרון של האב או ביום הזיכרון של האם?
2. אזכרה וסעודת מצווה שתחול מיד לאחר חנוכה ה'תשע"ח (ליל שישי) – האם אפשר להזמין משתתפים ולתלות מודעות על כך בחנוכה?
תודה על המענה האדיב.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה זו טובה גדולה עבור הנפטר שעולים לקברו ביום פטירתו, כיון שאותו יום דין בשבילו ובעלייה לקבר עם התפילות והקדיש גורמים לו עליית נשמה. אבל אם זה קשה, אנשים עסוקים וגרים רחוק, עשו כפי שתוכלו.

העיקר לזכור את הקדישים, לימוד המשניות, הקבלות הטובות והצדקה לעילוי נשמה.

אין כל בעיה לפרסם על אזכרה בחנוכה.

בשורות טובות.