יחסי אשמים בין עובד מעביד

שאלה:

שלום
רציתי לשאול לגבי יחסי עובד מעביד
במצב שבו העובד לא עושה את עבודתו כראוי וגורפ לנזק בחברה ומתוך כך הלקוחות טובעים ומאשימים את מנהל החברה והוא זה שצריך לשלם את הנזק ולתת דין וחשבון על הטעות של העובד, האם על פי דין תורה מצב זה לא מביא לידי עוגמת נפש של המעסיק והאם לא הגיוני יותר לפעול בדרך שבה האשם (העובד) הוא זה שאמור לשלם את המחיר?
נעמה.

תשובה:

שלום וברכה,

ישנם מצבים שהעובד שקלקל בעבודתו חייב לשלם את הקלקול, ויש מצבים שאף חייב על מניעת רווח שמנע מבעה"ב.

יש מצבים שהקלקול היה באופן עקיף כך שהחיוב הוא רק בידי שמים ולא בידי אדם. לכן צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

צריך לשמוע את הנתונים לדעת האם ניתן לחייבו.

העצה היא, שעובד שלא עובד כראוי וגורם נזקים לעסק, ראוי שבעה"ב יחתים אותו שיתחייב לשלם על כל קלקול שיגרם בעקיפין לחברה, כך שבכל מצב יוכל לגבות ממנו את ההפסדים.