האם זה נחשב ריבית כשנתן תוספת לצדקה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם נתנו לאדם 2 שקל לתת לצדקה
והיה במצב מסויים שלא היה לו לפרוט והצטרך להשתמש בשקל הזה כדי להכנס לשירותים
ואחר כך כשהיה לו לפרוט הוסיף 5 שקל לצדקה בנוסף ל2 שקל שנתנו לו שיתרום לארגון מסויים
האם יש בזה ריבית?
כי לכאורה כשנתנו לו את הכסף לתת לצדקה 2 שקל ולקח את זה נחשב כמו סוג של הלוואה שהוא יצטרך אחר כך להשלים את זה או שאין בזה כלום?

תשובה:

שלום וברכה,

גם אם נחשב הלוואה, מותר לתת ריבית לצדקה, שאין איסור ריבית בנתינה לצדקה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קס סעיף יח.