חנוכיה עגולה

שאלה:

שלום רב,
הושמעה לאוזני שאלה יפה שלא נתקלתי בה קודם לכן,
האם מותר בחג החנוכה להדליק את נרות החנוכה בחנוכיה עגולה (כאשר הנרות מסודרים בצורת מעגל)?
ראיתי במשנה ברורה שכותב הרמ"א בהגהותיו על השו"ע, בסימן תרע"א סעיף ד, שאסור להעמיד נרות בצורת עיגול, אבל המשנה ברורה כותב על זה שזה דווקא אם אין רווח בין הנרות, שאז הם כמדורה, אבל אם יש רווח של אצבע אז מותר.
האם הבנתי נכון את הדין?

תשובה:

שלום וברכה

כן. הדברים מפורשים כדבריך ברמ"א סי' תרעא סעי' ד.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. האם אפשר להדליק את החנוכיה על אדן החלון מעבר לסורגים (ישרים) מכיוון שהסורגים מסתירים את הנרות ?
    2. לשים כוסיות שמן אחת ליד השניה בלי חנוכיה האם זה גם בסדר?
    אודה לתשובתכם.