גמבה על האש – כשרות חצובות / מצוה לדבר עברית?

שאלה:

בסד
שלום הרב!
1. האם מותר לכתחילה לעטוף בנייר כסף את המחצבות והכיריים ולשים עליהם גמבא (גמבא על האש)
2. האם יש מצווה לדבר עברית אם כן מה המקור והאם זה דאורייתא או דרבנן?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין שאריות ניכרות על החצובות, והן עטופות היטב – מותר. אבל שים לב שלא לבוא חלילה לידי מכשול.

אין כל מצוה לדבר עברית, להיפך כל גדולי הדורות בכל אלפיים שנות הגלות דיברו בשפות זרות [או בז'רגונים יהודיים, כמו אידיש ולאדינו], אבלח למעשה מאוד חשוב ויעיל לדבר בעברית, משום שזה מאוד מיקל את הלימוד בספרי הקודש, ופותח אופקים חדשים לגמרי בלימוד.

מלבד זאת, זה גורם מאחד ומקשר בין חלקי העם, אני בטוח שהנוער שנמצא אצלכם בארגנטינה ירגיש הרבה יותר מחובר ליהדותו ולארצו, אם ידע היטב עברית. לכן דוקא אנשים שרחוקים מיהדות חשוב שידעו עברית.