ספרדי בבית כנסת אשכנזי

שאלה:

שלום לרבנים האם שייך לומר שאם ראשון פלוני החיה רואה את שאר הראשונים שכתבו להפך היה חוזר בו אשמח למקור? אם אני מתפלל בבית כנסת של אשכנזים והם לא עושים כמו ספרדים אנא האם אני יכול לומר אנא בעמידה? תודה

תשובה:

א. זה מצוי בספרים, ראה למשל בשו"ת חתם סופר אבהע"ז ח"א סי' ב, חו"מ סי' רג ד"ה ואע"ג. פתחי תשובה אבהע"ז ו, יא. השיב משה סי' ס דרך השלישי נתיב יז. חוט השני סי' יב.

ב. בכל מה שאתה מתפלל לעצמך וזה לא בולט אין כל חשש לעשות כמנהגך. ולמעשה גם בדברים מעט ניכרים כמו אמירת תחנון באופן שונה, אפשר לשבת בצידי בית הכנסת ולעשות זאת, כיון שבעצם אין איסור של לא תתגודדו במציאות החיים היום בארץ ישראל שיש אנשים מהרבה קהילות ומנהגים שונים.

מקורות:

ראה כאן וכאן בהרחבה.