עלונים נוצריים שיש בהם פסוקים

שאלה:

בע"ה
שלום! מה הדין לגבי עלונים שכתבו נוצרים לשם כנסים שכהם עורכים, ומופיעים בהם פסוקים מהתנ"ך וביאורים שלהם לפסוקים?

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר, צריך לחתוך את החלק שכולו דברי כפירה, לשרוף אותו, ואת החלק שמודפס בו תנ”ך, יש לגנוז בצורה מכובדת בגניזה. אם אי אפשר יש לשרוף הכל.

מקורות

עיין בשו”ת אגרות  משה יו”ד חלק ב’ סימן קל”ז וחלק א’ סימן קע”ב, ועיין בספר אמת ליעקב להגר”י קמנצקי זצ”ל ביו”ד סימן רפ”א הערה 199. וראה עוד שו”ת יביע אומר ח”ט יו”ד סי’ ח, וס’ תשובה כהלכה פרק יז.