סמכות מנהל ממונה לענות אים העובד יחשב את שכרו ‏

שאלה:
שלום וברכה לכבוד הרב.

בעבודתי אני תחת סמכותו של אדם מסויים- שהוא לא הבעלים של החברה בה אני עובדת, אבל מינו אותו לניהול עליי ועל עוד עובדת. (יש בידי מסמך שמציין זאת- חתום ע"י הנהלת החברה)

אני שואלת אותו הרבה בקשר לחישוב שעות העבודה שלי (אני עובדת מהבית ומשום כך נגרמות לי הרבה שאלות כאלה), והוא ברוב הפעמים (אולי בכולם) מגיב לטובתי.

האם אני יכולה לסמוך על תשובותיו?

תשובה

אם ההנהלה מינתה אותו ונתנה לו את הסמכות כלפי העובד תחתיו הוא הסמכות לקבוע את כללי החישוב, וכל תשובה שהיא בסמכותו אפשר לסמוך על תשובה זו. אף אם השאלה היתה נשאלת לבוס והיה עונה תשובה אחרת מכל מקום כיון שניתן לעובד זה את הסמכות לענות על כן מינהו הבעלים .

הרבנים המשיבים:  גבריאל לומברד אשר דזימיטרובסקי אברהם בוטרמן