מקום הדלקת נר חנוכה

שאלה:

מה עדיף להדליק בפתח הבית לקים את דברי הגמרא שמזוזה מימין וכו אע"פ שאין פרסומי ניסא אלא למשפחה או עדיף בחוץ ולא לקיים את דדברי הגמרא הנ"ל אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כלל לא הבנתי את שאלתך, הרי כך היתה התקנה לכתחילה להדליק בפתח הבית מבחוץ כדי לפרסם את הנס לבני רשות הרבים שהיא עיקר המצוה, אבל מה הכוונה להדליק בחוץ? מחוץ לבית ברחוב אין שום מצוה, זו ברכה לבטלה, תסביר יותר ונשמח לענות.