מוצא אבידה באיזה מקום צריך לפרסם את האבידה.

שאלה: ‏

במהלך השנים מצאתי אבידות( יחסית פשוטות לא יקרות ערך מעבר לרגיל כגון, מברג. תיק גן קטן של ילדים, עטים וכדו') לא הייתי בקיא יותר מידי בפרטי הלכות השבת אבידה  אם זה דרך הינוח וכו' מה שעשיתי – לא התעלמתי לקחתי את האבידות לשומרן ופרסמתי מודעות על האבידות בבמקום או באיזור שמצאתי אותן. עד היום הם שמורות אצלי ואף אחד לא התקשר לחפשן. אין לי בעייה שיישמרו אצלי עד שיבוא אליהו בבי"א. לאחרונה ראיתי שבנוסף לפרסום האבידה במקום מציאתן צריך גם לפרסם בלוחות מודעות, בתיכנ"ס וכו'. כאמור לא עשיתי זאת אלא רק פרסמתי מודעה במקום מציאתן, האם זה מספיק? ואם לא הרי חלף הרבה זמן מאז.(האבידה האחרונה שמצאתי הייתה מברג וזה היה לפני שנה שנתיים בערך ואני זוכר שדאגתי שהמודעה שתליתי תישאר במקומה לפחות כמה שבועות יכול להיות עד חודש לפחות. וכן אני שואל להבא אם אמצא שוב אבידה מתי עלי להרימה ואיך אמורה להתבצע ההכרזה?

תשובה

צריך לפרסם מודה במקום שיש סיכוי שהמאבד יראה את המודעה, וכן שיעור הזמן הוא כנ"ל.

צריך להרים אבידה שנראה שהוא שכוחה אולם אבידה שהניחה הבעלים לשומרה אין להרימה אף אם שכח יחזור ויזכר ויקח אותה. [1]

הרבנים המשיבים:  גבריאל לומברד אשר דזימיטרובסקי אברהם בוטרמן