מדידת צמיד ע"י המוכר

שאלה:

שלום לרב,
לפני שנה בערך הייתי בשוק בדוכן תכשיטים ורציתי למדוד צמיד, היה טריק כלשהו בפתיחה שלו ולכן המוכר אמר לי לבוא איליו (הוא ישב בצד על כיסא) והוא יפתח לי אמא שלי אמרה לי ללכת איליו כדי שיפתח לי (נראה לי שהיא בינתיים הסתכלה בתכשיטים והיתה במרחק של מטר בערך) הוא פתח וחיכה שאני יביא לו את היד כדי לשים לי אותו, כנראה כי לא ידעתי לסגור הבאתי לו את היד והוא שם לי אותו, אח"כ ביקשתי ממנו לפתוח והוא פתח את הצמיד, לא קניתי את הצמיד.
רציתי לדעת אם ישנה בעיה כלשהי עם זה?
סליחה על האריכות, זה פשוט מדאיג אותי.
(אני נוהגת ע"פ עדות המזרח אם זה משנה)

תשובה:

שלום וברכה,

הספק שלך אם יש חשש גזל אם לבשת ולא קנית? התשובה, לא. מותר למדוד בחנות.

אם את מסתפקת מצד צניעות שמדד לך על היד צמיד? אם לא היתה נגיעה מכוונת, אלא למדוד את הצמיד, אין שום חשש. אם היית עם אמא שלך אין צריך לחשוש.

הסירי דאגה מליבך.

בהצלחה.