לא היה לנהג כסף לפרוט ולכן לא שילמו לו

שאלה:

שלום רב,

אשתי עלתה על אוטובוס המוביל לעבודתה (מרחק של 2-3 תחנות),

היא הוציאה שטר של 200 ש"ח כדי לשלם על הנסיעה, אבל לנהג לא היה כסף כדי לפרוט לה

אז הוא אמר לה שהיא צריכה לרדת בתחנה הקרובה,

העניין הוא שהתחנה הקרובה היא התחנה שבה אשתי הייתה צריכה לרדת.

האם אשתי צריכה לשלם על הנסיעה? ולהחזיר את הכסף בצורה כלשהי לאגד/דן?

תודה רבה

רחמים

תשובה

מעיקר הדין אדם שנהנה מממון חבירו חייב לו לשלם לו דמי נהנה וכיון שקיבלה הנאה של נסיעה חייבת לשלם. אלא צריך לברר האם תקנות התשלום של משרד התחבורה באופן שנוסע לא היה לו כסף קטן לשלם בו האם חייב לשלם פעם אחרת.

ועוד טעם לפטור מתשלום הקונה נסיעה באוטובוס זכותו לנסיעה עם האוטובוס עד תחנה אחרונה או כל תחנה שיבחר ועל זה קצצו את המחיר של נסיעה, אדם העולה לאוטובוס ולא פשע ואין רשות לנסיעה אלא עליו לרדת בתחנה הקרובה על זכות נסיעה כזו לא קצצו תשלום ולא קיבל הנוסע זכות נסיעה כלל אלא כיון שאי אפשר להוריד אותו באמצע הדרך יורד בתחנה הראשונה שאפשר להוריד אותו. בעלי החברה וכן הנוסע לא התכוונו על שכירות נסיעה זו שתהיה בתשלום. ועל כן פטור מלשלם.

הרבנים המשיבים:  גבריאל לומברד אשר דזימיטרובסקי אברהם בוטרמן