הדלקת נרות חנוכה בפלג המנחה

שאלה:

הזמן המוקדם ביותר ספרדי יכול להדליק אם צריך לצאת לפני צאת הכוכבים לעבודה
אם האשה עובדת עד 23 האם טוב לחכות לה עם ההדלקה או שהבעל והילדים ידליקו והוציאו אותה ידי חובה

תשובה:

שלום רב,

בדיעבד, כשאין אפשרות אחרת, ניתן להדליק נרות מפלג המנחה, אולם צריכים לשים שמן או נרות מספיק גדולים באופן שידלק עד חצי שעה לאחר צאת הכוכבים. זה עדיף מלהמתין עד שעה מאוחרת שהאשה חוזרת מהעבודה. זה יוצא בערך ב3:45 יש לעיין בלוחות שנה. כדאי שהאשה בעבודה תשמע הדלקה עם ברכות באיזה מקום, כדי לצאת ברכת שעשה ניסים ושהחיינו [ביום הראשון].