דרישת הבוס לרצינות בעבודה.

שאלה:

זה תוכן המייל שאשתי קיבלה מהבוס שלה ברצוני לברר את הנושא מבחינה הלכתית עד כמה הוא צודק ומה זכותו לדרוש מהעובדת והאם זה משנה כמה המשכורת שמקבלת לענין לקיחת האחריות וכד' ? התנהלות בשעות העבודה

לצוות המשרד, שלום רב

אני רואה והבנתי גם מאיציק שלאחרונה יש ירידה דרסטית ברצינות ובהתייחסות לעבודה במשרד, הדבר בא לידי ביטוי בכמה היבטים אני מבקש לחדד נהלים בעבודה כדלהלן:

בשביל לשמור על ריכוז וניצול האיכות בעבודה חייב להיות שקט ורצינות בחדר, יש למעט ככל הניתן בשיחות אישיות בנייד או בין צוות העובדים

אני מתפלא לשמוע שיש שמתכתבים במייל וצ'אט אישי לשימוש שלא לצורך העבודה/המשרד בשעות הפעילות במשרד, הדבר פוגע מאוד בריכוז ובקצב ההתקדמות וגורם לטעויות ולנזקים למשרד כדאי לבדוק מבחינה הלכתית האם זה מותר או שזה גזל אני חושב שגם המוזיקה זה דבר שלא מקובל במשרדים/עסקים/בנקים, זה יותר מתאים לחנויות או קניונים למשוך לקוחות ולא במקום שצריכים שקט וריכוז ואוירה רצינית ואחריות על התוכניות

גם הענין שאתם שואלים/כותבים – אין לי מה לעשות/ או מה להתקדם? זה לא הגיוני ולא מקובל!! לכל אחד יש מלאי פרויקטים שבטיפולו, לפחות תפנו לגב'  לשאול האם יש אצלה תיקים בטיפול, או לעקוב עם יועצים איך אפשר להתקדם, זה מאוד מתסכל שאני ואיציק לא במשרד ומתחיל להגיע כאילו הודעות, וזה מפריע לנו לעבודה כשאנחנו יודעים שבמשרד יש מישהו שמחכה למשימה, אפשר גם לעזור אחד לשני ולמישהו יש עמוס ולשני אין מה לעשות אפשר להעביר מטלות בכדי לקדם תיקים, הכל עדיף מלשבת בחוסר מעש בכלל כדאי להגדיל ראש ולנסות לפתור ולקדם דברים ולהקל מעלינו כי המטרה של כולנו זה להריץ דברים …

משרדנו מטפל בפרויקטים עבור יזמים שכל פרויקט שווה מיליוני שקלים ויותר, זה דורש מצוות המשרד להיות ערניים ולדעת שיש אחריות כבדה על כל תוכנית שיוצאת מהמשרד וכל עיכוב במענה וכד' זה נזק אדיר ליזם וגם לנו כמשרד שפרויקט תקוע ולא מתקדם… , הדבר הזה דורש בקרה עצמית שלכם בכל שלב ושלב, ובכל תוכנית שמגיע מיועצים חייבים לבדוק מה קיבלנו,  משרד האדריכלים זה הקטר של כל הרכבת! ואם יועץ ח"ו טועה או משהו שנראה לא תקין, אנחנו חייבים לשים לב ולהעיר על כך. אני מצפה ממכם להיכנס לפרויקט ולהרגיש כחלק מהפרויקט ולא לטפל בצורה שטחית ולצאת רק ידי חובה….

אני מצפה לראות במיידי שינויי במצב, ובטוח שגם אתם תרגישו סיפוק והנאה בעבודה

בתקוה להבנה ולשיתוף פעולה

תשובה

איני יודע מה הרקע לכתיבת המכתב ומדוע הוא נכתב.

אולם באופן כללי זכות הבוס לאחר שחתם על חוזה, לדרוש לעבוד שיעבדו כמו הכללים שעובדים במקומות אחרים באותו מקצוע. [1] לפני שחותמים על חוזה זכותו להכתיב את התנאים שהוא רוצה.

[1] שו"ע חו"מ סימן שלא' סעיפים א' ב'

הרבנים המשיבים:  גבריאל לומברד אשר דזימיטרובסקי אברהם בוטרמן