איפור בתוך שלושים ימי האבלות

שאלה:

בס"ד
שלום רב.
לפני כשבוע קמתי מ'שבעה' של אבי היקר. לאחר שבוע אנחנו מנסים לחזור לשגרה, כולל חזרה לעבודה. האם מותר להתאפר(כמובן לא בצורה פרוטקטיבית), אני אישה לא נשואה. ולפני הפטירה הייתי מתאפרת כל יום. האם עליי לחכות עד השלושים, למרות שהדבר יצער אותי ויש מצב שיגביל אותי מללכת לעבודה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכת תנחומים, יהי רצון שלא תדעו עוד צער.

אינני יודע מה מצבך האישי, אבל אשה שמעונינת להנשא ויוצאת בין אנשים העשויים להציע להם אפשרויות כאלו ואחרות בענין זה, יכול להקל להתאפר גם בתוך השלושים. אמנם בגרושה או אלמנה החמירו גם באופן זה. ומכל מקום אם יש משהו שאת רוצה לכסות, ויש בו גנאי, יש להקל באותו ענין ספציפי.

מקורות:

ראה שו”ת ציץ אליעזר חי”א סי’ עג.